zaterdag 7 juni 2014

Wat is dan toch eigenlijk onze ziel

We zullen regelmatig artikelen uit Der Weg, het magazine van onze zusterorganisatie in Duitsland vertalen. Zoals dit: wat is dan toch eigenlijk onze ziel.

Wij bestaan allemaal uit lichaam, geest en ziel. Omdat ons lichaam voor ons zichtbaar en voelbaar is, draait op de eerste plaats bij ons alles om het lichaam.

Veel mensen geloven helemaal niet in de geest en aan de ziel. Het lichaam werd aan onze geest voor dit leven op aarde geschonken. Wij kunnen hier op de materiële aarde bewerkstelligen dat onze geest groeit en rijpt wanneer hij ettelijke beproevingen doorstaat. Het lichaam is daarmee een dienaar en een werktuig voor mijn geest. Het is ook een woning voor de geest, een goddelijk geschenk, waaraan wij steeds onze aandacht en het nodige moeten  besteden.

Ik ben niet het lichaam maar het geestelijke dat in dit lichaam woont.

Bruno zei dat de mensen hem de naam Bruno Gröning geven hadden, maar welke geest dit lichaam in beweging zet, weten zij niet. Bij ons is het net zo, ook wij weten niet wie wij geestelijk gezien, in werkelijkheid zijn, welke geest ons lichaam in beweging zet, wij weten niet waar wij geestelijk staan, kunnen het misschien vermoeden, maar werkelijk weten weten maar weinig mensen.
Na het afleggen van ons vergankelijke lichaam weten wij allen wie wij in werkelijkheid zijn.
Wat is dan eigenlijk onze ziel? Waarover wij zo vaak gesproken hebben, die net zoals onze geest onsterfelijk is.

Bruno zei hierover:
"Christus is de onsterfelijke ziel in de mens" en  "de ziel is het leven - God'



Wij zeggen ook wel dat onze ziel ons hogere zelf is. De ziel is ook de ontvangstantenne, waarmee wij de goddelijke energie opnemen. Deze energie wordt doorgegeven naar onze geest en deze zet daarmee ons lichaam in beweging. De ziel creëert zo ook de verbinding tussen de geest en het lichaam. Als nu Christus de onsterfelijke ziel in de mens is, is naar mijn mening de ziel de ziel ook de goddelijke vonk in ons zowel als de innerlijke Christus in mij, mijn buikgevoel, mijn innerlijke stem. Zodra wij ons voor het goddelijke openen springt de ziel op ontvangst en maakt zij verbinding met het goddelijke. Bruno Gröning vergeleek de ziel met een bloem die zich opent bij licht en zich sluit bij het donker.

Wanneer de mens nu ongelovig blijft, blijft de ziel gesloten, we staan niet in directe verbinding met God. Deze voortdurende duisternis belast onze ziel en ooit zal ons lichaam daar ziek van worden. Bruno Gröning zei dat alle ziekten haar oorsprong in het psychische hebben. Zo het innerlijke zo het uiterlijke. Het psychische leed is het zwaarste leed. Mensen die psychisch ziek zijn, worden vaak door hun omgeving niet begrepen. Men zegt dat deze mens gek is. Bruno vergeleek het met een meubelstuk, dat verplaatst niet op zijn plek stond. Deze mens staat ook niet meer op zijn plek, hij is niet meer in evenwicht, hij is uit zijn evenwicht, zij energieën zijn niet meer in harmonie.

Openen wij ons nu helemaal voor het goddelijke, wenden wij ons tot het goddelijke, dan zal onze ziel zich openen, dal de goddelijke energieën opnemen en verder leiden. Zo is onze ziel niet meer belast en uiteindelijk zal de hele mens weer gezond zijn. Het lichaam zal na de psychische genezing volgen. Nu zal men vragen: 'ja, hoe zit het dan met de spontane genezingen?' Deze laat God toe, opdat wij weer geloven kinnen, want wij hebben steeds zichtbare dingen nodig en wat is er dan mooiers dan deze geweldige lichamelijke genezingen.

Maar het zal niet iets vanzelfsprekends zijn, want Bruno zegt dat wij veel te lang op het verkeerde pad waren. Elke genezing is een genade van God. Maar toch, als wij werkelijk geloven, als de tijd daar is, is niets onmogelijk. Nou zeggen de mensen, dat kan niet kloppen, ik geloof, ik bid, ik ga naar de kerk, ik ben bekeerd en toch ben ik niet gezond,
Velen geloven niet echt, geloven ook niet dat God hun gebeden verhoort en velen zijn na een bezoek aan de heilige mis weer net zo negatief.

Er zijn ook mensen voor wie het in dit leven nog niet de tijd is gekomen voor een lichamelijke genezing.

Het is van het allergrootst belang dat wanneer wij deze aarde eens verlaten, dat onze ziel en onze geest genezing hebben ervaren, alleen dan zullen wij in het volgend leven vrij zijn van belastingen.

Want wij worden met de belastingen geboren waarmee wij eens de aarde verlaten hebben.
Daarom is het voor ons nodig om de zaak serieus te nemen en aan de slag te gaan.

Laten wij omkeren, geloof uit het diepst van je hart zodat onze ziel de goede kracht ontvangt en wij met ons lichaam veel goede dingen kunnen doen om de liefde in alle situaties in praktijk te brengen. Onze ziel en onze geest zullen ook in het geestelijke steeds met elkaar verbonden zijn. Omdat onze ziel, zoals eerder gezegd onze geest met de goddelijke kracht voedt, altijd onscheidbaar is.

Belangrijk is ons geloof, onze Godverbondenheid en de liefde voor het leven.

Monika Kempf-Bruckmaan
Gem. Blieskarstel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten