zondag 25 september 2022

Nieuw Boek met lezingen van Bruno Gröning van oktober 1955 - oktober 1958

 


Tweede boek met vertaalde voordrachten. 279 pagina's. Verkrijgbaar bij boekenbestellen.nl,  bij Bol.com of steun uw lokale boekhandel.

Dat de leer van Bruno Gröning onverminderd in de belangstelling staat is niet zo vreemd. In deze tijd van ontkerkelijking en wankelende zekerheden wordt gezocht naar antwoorden op levensvragen.

Het is ook geen toeval dat onlangs een nieuwe documentaire met tijdgetuigen verscheen: "Bruno Gröning” van Thomas Busse.

Bruno Gröning (Danzig 30 mei 1906 - Parijs 26 januari 1959) was als kind al heel bijzonder: alleen al door zijn aanwezigheid genazen mensen. Maar nog  liever ging hij naar het bos. Daar sprak hij tegen de dieren die anders zo schuw waren en hij genas ze als ze ziek waren.

 Hij was begin 40 toen hij bij het grote publiek bekend werd. Tot wel 30.000 duizend zieke mensen per dag uit heel Duitsland en het buitenland reisden naar Herford. De mensen luisterden naar zijn toespraken en ze genazen spontaan van hun ziekten zoals blindheid, doofheid en verlamming.  Hierover leest u in het eerste boek vertalingen van 1949 tot 1951.

Dit tweede boek begint in 1955. Sinds Herford rolde de  sensatiepers over hem heen,  artsen en wetenschappers protesteerden en Bruno kreeg een verbod om te genezen, met als reden dat hij daar de dipoma’s niet voor had. Het boek bevat ook een openhartig verslag van zijn vrouw Josette, die de lezer meeneemt  naar de onwaarschijnlijke tegenwerking in zijn leven en werk. Ondanks het genezingsverbod heeft Bruno tot aan zijn dood altijd mensen in nood geholpen.

We komen tot een verdere verdieping van de thema’s zoals Godsverbondenheid, Onze levensweg, Orde en wanorde en de Rust tegen. Hij geeft ons een zeer duidelijke uitleg en handvatten hoe wij als mensen moeten handelen om weer op de weg terug naar God te komen. Bruno is hierin alleen een helper of monteur die onze ziel weer verbindt met God zodat wij de verloren gegane weg weer kunnen vervolgen en anderen ook te inspireren deze weg ook te gaan.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten