zondag 25 september 2022

Oorlog en Vrede De strijd tussen Goed en Kwaad


  • De satan heeft uit pure wraakzucht één ding gezworen, zich aan God, en al het goddelijke te wreken en de mensen, het dierenleven en ook het plantenleven te vernietigen.

Hoed je vooral voor al degenen die een kwade tong hebben, want het kwaad zorgt er steeds voor dat het ware goddelijke, dat zich vasthecht in het menselijk lichaam, door het kwaad overspoeld wordt en wordt vernield.

Er komt dan pas een eind aan de oorlogen als iedereen de weg naar het geloof teruggevonden heeft. Dan zijn er geen hatelijkheden onder hen, onder de volkeren van de aarde. En de wereldvrede is daardoor verzekerd. Ik geef u het oude, het eigenlijke menselijke instinct terug. Dan hebben wij alles. Dan zullen wij hier op deze aarde - om het even van welke religie, of welke natie dan ook - wij mensen op deze kleine goddelijke aarde zullen dan vrede hebben. Dat is de zegen van God. U hoeft alleen maar door te gaan met ontvangen en dit moet verder verbreid worden.

Wat stelt een mens zich voor van de ondergang van de wereld? De mens werkt ernaartoe dat de wereld vergaat, dat ze een barst krijgt. Maar deze barst weet ik de baas te worden. Stelt u zich voor, de aarde is rond, zoals mensen het zich voorgesteld - vastgesteld hebben, ze moet rond blijven. En als deze aarde nu een breuk krijgt, dan last men er een ring omheen, zodat haar niets kan gebeuren. Inderdaad hebben de mensen het zover gebracht dat de aarde een breuk gekregen heeft en dat ze vlak voor de afgrond staat. Oorlog, oorlog, ruzie en twist, nood en ellende en iedere oorlog brengt altijd een hoop ziekte met zich mee. En dat is de ziekte van de ziel. Wat enkele mensen hier aan schade aanrichten, kunnen ze nooit meer goedmaken. Die zijn bloeddorstig zoals er anderzijds ook mensen zijn die aan goudkoorts lijden. En door hun bloeddorstigheid gaan ze over in een goudkoorts.

 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten