donderdag 11 december 2014

Mindfulness




Doe je nog niet aan mindfulness? Dan loop je hopeloos achter. Nee, het is niet weer eens iets voor 'zweefteven'. Steve Jobbs deed het. Bij Samsung, KPMG en Facebook doen ze het.

Mindfulness is populair. Het helpt tegen stress, angst, pijn en depressieve symptomen, en het helpt ook stress te voorkomen.

Search inside Youself heet de mindfulnesscursus die Google aan zijn medewerkers aanbiedt. En de twee daagse cursus komt voor het eerst naar Nederland in april 2015. 

Wat is mindfulness eigenlijk? Volgens Wikipedia:
  
'Het is een onderdeel van het zogenaamde achtvoudige pad (in Pali en Sanskriet: atthangika magga) en heet dan sati in Pali of als smṛti in Sanskriet. Het wordt al duizenden jaren toegepast door aanhangers van allerlei vormen van boeddhisme. Deze achtzaamheidstraining vipassana wordt beschouwd als specifiek Boeddhistisch en voert de beoefenaar tot de visie en kennis van het bestaan zoals dit werkelijk is.
Hoewel de term mindfulness verbonden is aan het Boeddhisme, zijn er zeer oude Christelijke mystieke tradities die vergelijkbare (meditatie-)technieken lijken te hanteren en in de aanvangsfasen ook vergelijkbare ervaringen beschrijven'.

Waarom zou je dan niet rechtstreeks naar de bron gaan zoals Bruno Gröning ons dat wijst?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten