dinsdag 23 februari 2016

Wat gedachten met ons kunnen doen



In het vorige bericht schreef ik over de universele, eeuwige wijsheden die Bruno Gröning ons meegegeven heeft.

Voor Marnix Pauwels kwamen deze wijsheden bijna te laat. Ik volgde het interview van Eva Jinek met hem over zijn verslaving en hoe hij er vanaf kwam ´zonder hulp´. Ik vond het jammer dat hij geen gelegenheid kreeg om over het keerpunt in zijn leven te spreken. Haar reactie was meer van  Oh cold turkey, knap hoor. Zij vond het niet zo´n fascinerend onderwerp als ikzelf. Ik schrijf dit om het goed te maken.

Marnix is al 25 jaar copywriter, dichter, schrijver, liedjes-schrijver en zanger in Amsterdam.  Hij was verslaafd een drank en drugs, in feite om zijn depressies te dempen. Toch kon hij zijn  werk vrij moeiteloos voortzetten, hij is mede-oprichter van een succesvol reclamebureau en is zeer getalenteerd.

Hij wilde hartstochtelijk van de verslaving af en heeft alle methodes gedaan en therapieën gevolgd die er in de loop der jaren maar voorbij kwamen. Van Robin Hubbard (Scientologie), NLP, meditatie en haar modieuze zusje mindfulness tot boeddhisme, taoïsme en cursus in wonderen.  Niets hielp, of alleen maar even en hij zakte zo diep dat hij ´als het ware voor de touwenwinkel stond om een touw in de etalage uit te zoeken, maar ik ben niet naar binnen gegaan.´

Om een lang verhaal kort te maken - de kranten-, radio- en televisie-interviews staan uitgebreid op internet - , hij kreeg een bijzondere, bijna mystieke ervaring. Hij zag dat de basisfout het idee is dat je je gedachtes zelf in elkaar zet. Met een gedachte kan je niets, je kan het niet breken, het is er en gaat weer weg.  Als de gedachte van jou was, dan zou je wel een leukere en fijnere gedachte maken. En je weet toch niet wat je over 5 minuten gaat denken?

Hij besefte dat je bij  alle hulpmethodes tegen de gedachten moest strijden en daar moedeloos van wordt als het niet lukt zodat je weer verder wegzakt. Dus het werkt niet, of maar heel kort omdat het onmogelijk is. Dus de verkeerde gedachtes moet je wegsturen voordat ze bij je komen.

Hij heeft iedereen benaderd die hij belazerd heeft om het goed te maken. Zo kwam hij van de ballast af die hem vastketende aan het verleden.

Zo werd hij van zijn verslaving bevrijd, zonder hulp van boeken of psychiaters. Hij is een heel ander en veel leuker mens geworden.

Als je goed luistert, herken je hier wat Bruno ons gezegd heeft: de gedachten komen niet van jou, stuur ze weg, berouw foute gedachtes en geef alles af wat je ziel belast, zo kan de goddelijke orde zich in je lichaam herstellen want ziektes en verslavingen komen uit de verkeerde bron. En Bruno zegt ook: het moet je hartenwens zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten